Używamy ciasteczek, aby zapewnić Państwu jak najwygodniejsze korzystanie z naszej strony. Kontynuując przeglądanie naszej strony, zgadzają się Państwo na Politykę dotyczącą ciasteczek oraz wykorzystanie technologii ciasteczek. Dowiedz się więcej.

X
Logo HostelBookers
CO MYŚLISZ O NASZEJ STRONIE?
Bez oplat za rezerwacje
Wyświetl wszystkie hosteli w Mediolan
Wyświetl wszystkie hoteli w Mediolan

Recenzje hostelu Hostel California

Hostel | Via Lambrate, 18, Mediolan, Włochy 20131

59,7% Ogólna ocena

417 z 738 klientów poleciłoby tę właściwość

Najnowsza recenzja (17/08/2013)

"W recepcji rzeczywiście cały czas ktoś jest. Prześcieradła zmieniane są codziennie i widoczne jest sprzątanie jak jak hotelu o wyższym standardzie. Cena adekwatna do warunków dla nie wymagających w pokoju wieloosobowym.…"

Przeczytaj wszystkie recenzje Hostel California

Wyposażenie

  • Bar
  • Akceptowane karty kredytowe
  • Parking
  • Bez ciszy nocnej
  • Wymiana walut
  • Hol
  • Internet / Wi-Fi
  • Sejf
  • Prysznice z gorącą wodą przez całą dobę
  • Informacja turystyczna
  • Faks
  • Wypozyczanie rowerów
  • Bar(y)
  • Miejsce na grilla
  • Kawiarnia
  • Wspólna przestrzen / swietlica
  • Wspólna kuchnia
  • Sala telewizyjna

Dostępne za dodatkową opłatą

  • Odbiór z lotniska 115,46 USD
  • Śniadanie 2,57 USD
  • Pościel 3,08 USD
  • Ręcznik 0,64 USD

Wliczone w cenę

  • Przechowalnia bagażu

Ważna informacja

**Cancellation requests must be sent via email ** Please note that after your booking the Hostel California will do a pre-authorization on your card. If the credit card is not valid or not working the reservation will be cancelled automatically and your deposit won't be refunded. Bed linen and city taxe are n't included in the price : - linen, sheets, maps, and internet are included for prices more than 17 euro per person [prices lower than 17 euro or 17 euro per person per night have to pay 2,40 Euros per night for linen, sheets , map and it will be added automatically at the price - city taxe : 2 € per person per night ( obligatory ) Special Policy for Milan Furniture Fair 2014 : Reservations made for the exhibition (Salone Internazionale Del Mobile) in April 2014 ( from 07 April 2014 till 13 April 2014 included ) are non-refundable and cannot be cancelled or changed. We have the right to charge the total cost before you arrival. The Booking is not refundable

Rezerwacja grupowa?

Grupa 15 lub więcej osób podróżująca do Mediolan?

Skontaktuj się z nami bezpośrednio

Zobacz inne miejsca noclegowe w Mediolan

Hotel La Pace
25,66 USD

Hotel 2 gwiazdki 69.7% 110 Opinie
Hotel Ca' Grande
16,04 USD

Hotel 2 gwiazdki 74.4% 265 Opinie
Hotel Alba
19,24 USD

Hotel 1,5  gwiazdki 76.0% 293 Opinie
Hotel Ambra
12,83 USD

Hotel 1 gwiazdka 70.4% 184 Opinie
Hotel Galla
21,81 USD

Hostel 66.4% 109 Opinie
Hotel San Francisco
46,57 USD

Hotel 3 gwiazdki Brak oceny
Hotel Chopin
29,51 USD

Hotel 1 gwiazdka 67.7% 13 Opinie
Hotel Adelchi
19,24 USD

Hotel 1,5  gwiazdki 58.6% 100 Opinie

Wpisz daty, aby sprawdzić ceny


  •  
    Nieprawidłowa data
     
    Nieprawidłowa data - proszę wybrać przyszłą datę
     
    Nieprawidłowa data - Data wyprowadzenia się nie może być późniejsza niż 22/09/2015

  •  
    Nieprawidłowa data
     
    Nieprawidłowa data - proszę wybrać przyszłą datę
     
    Nieprawidłowa data - Data wyprowadzenia się nie może być późniejsza niż 22/09/2015
     
    Data wyjazdu jest wcześniej, niż data przyjazdu. Sprawdź daty i spróbuj ponownie.
     
    Rezerwacje można składać na okres maksymalnie 31 dni. Podaj alternatywne daty i spróbuj ponownie.

przetwarzanie
59.7%

Ogólna ocena

417 spośród 738 klientów HostelBookers poleciłoby 'Hostel California' znajomym.

Atmosfera
55.2%
Lokalizacja
56.8%
Wyposażenie
56.8%
Czystość
60.0%
Obsługa
60.8%
Wartość
63.2%
Bezpieczeństwo
64.8%
Filtruj wyniki Wyświetlono 32 z 679 opinii 1 | 2   Następny
Zresetuj filtry
71.4%
Atmosfera - 100% Obsługa - 40% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 100% Wartość - 80%

Opinie klientów

Z małżonkiem/partnerem

Plaza/opalanie
Romantyczny wypad
Zwiedzanie i kultura
Sport, przygoda lub aktywnosc na swiezym powietrzu

17 sierpień 2013 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: W recepcji rzeczywiście cały czas ktoś jest. Prześcieradła zmieniane są codziennie i widoczne jest sprzątanie jak jak hotelu o wyższym standardzie. Cena adekwatna do warunków dla nie wymagających w pokoju wieloosobowym. Bliskość sklepów i targowisko na przedłużeniu ulicy. Łatwo trafić do hostelu.

Negatywy: Koniecznie trzeba mieć wydruk rezerwacji. Dziwny sposób naliczania podatku miejscowego czyli 4 euro za pierwszy nocleg i 4,40 euro za drugi. Za dużo ciasno ustawionych łóżek piętrowych ( 7 ) w jednym pomieszczeniu, przez co jest naprawdę duszno w gorące noce. W chłodniejsze jest znośnie. W wentylatorze należy wymienić łożyska, bo mocno je słychać. Cena niweluje te niedogodności.

85.7%
Atmosfera - 100% Obsługa - 100% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 100% Czystość - 60% Wartość - 100%

Opinie klientów

Z małżonkiem/partnerem

Urlop rodzinny
Romantyczny wypad
Zwiedzanie i kultura

13 sierpień 2013 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Ogólnie czułem się tam dobrze

Negatywy: Klient nie pozostawił(a) żadnego negatywnego komentarza.

51.4%
Atmosfera - 40% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 40%
Lokalizacja - 100% Czystość - 20% Wartość - 40%

Opinie klientów

Z małżonkiem/partnerem

Romantyczny wypad
Zwiedzanie i kultura

16 czerwiec 2013 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Położenie jest ok. Ok.30 min pieszo od dworca centralnego. Cena była ok.

Negatywy: Pokój kiepski z grzybem na ścianie, łózka skrzypią, łażienka koszmar - brak papieru. Typowe miejsce na spędzenie tylko kilku godziń i przespanie się. Do ceny dliczane jest obowiązkowa opłata za pościel 2,4euro, nie da się jej ominąć. wysłałem do nich maila z zapytaniem zero odzewu.

68.6%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 80% Wartość - 100%

Jacek Kozlowski

Z małżonkiem/partnerem

Backpacking / rok przerwy
typu 'City Break'
Zwiedzanie i kultura

03 czerwiec 2013 Jacek poleca tą lokalizację

Pozytywy: Cena i odległość od dworca

Negatywy: Jacek nie pozostawił(a) żadnego negatywnego komentarza.

20.0%
Atmosfera - 20% Obsługa - 20% Wyposażenie - 20% Bezpieczeństwo - 20%
Lokalizacja - 20% Czystość - 20% Wartość - 20%

Ewelina Bidzinska

Z dużą grupą/wycieczką

typu 'City Break'
Zwiedzanie i kultura

15 grudzień 2012

Pozytywy: niestety nic

Negatywy: Nie chciano dać nam pokoju który zamówiliśmy przez hostelbookers. Kłóciliśmy się o niego 2h a dostaliśmy go dopiero następnej nocy. Grzyb na ścianach, wszędzie brudno, bardzo zimno. Spaliśmy w kurtkach. Płaci się za każdy dzień pobytu za bieliznę pościelowej której nie ma, dostaliśmy kołdry bez pościeli. Bardzo brudne kołdry. NIE POLECAM NIKOMU! Horror!

60.0%
Atmosfera - 40% Obsługa - 60% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 80% Czystość - 60% Wartość - 80%

Opinie klientów

Z małżonkiem/partnerem

Romantyczny wypad
Zwiedzanie i kultura

05 grudzień 2012

Pozytywy: Położenie, blisko metra i centrum

Negatywy: Położenie, blisko metra i centrum, cena

65.7%
Atmosfera - 100% Obsługa - 20% Wyposażenie - 20% Bezpieczeństwo - 100%
Lokalizacja - 100% Czystość - 100% Wartość - 20%

Karol Janowicz

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Wydarzenia / festiwale

04 grudzień 2012

Pozytywy: Za 4 osoby miałem zapłacić ponad 40 euro a jak zajechaliśmy to recepcjonista kazał wyłożyć prawie 70 euro, okazało się, że dodatkowo trzeba płacić za pościel i jakiś miastowy podatek o których nie było informacji przy rezerwacji przez internet. Nie miałem zamiaru szukać kolejnego hostelu więc zapłaciłem te pieniądze. Jak będziecie szukać noclegów to pytajcie o dodatkowe koszta przez maila czy w inny sposób bo oszukują

Negatywy: Karol nie pozostawił(a) żadnego negatywnego komentarza.

62.9%
Atmosfera - 60% Obsługa - 60% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 80% Wartość - 80%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zwiedzanie i kultura
Odwiedziny u przyjaciól lub rodziny

13 wrzesień 2012 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: NIc specjalnego

Negatywy: Nic specjalnego

80.0%
Atmosfera - 80% Obsługa - 100% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 40%
Lokalizacja - 80% Czystość - 80% Wartość - 100%

Rafal Matouszek

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zwiedzanie i kultura

30 czerwiec 2012 Rafal poleca tą lokalizację

Pozytywy: Ceny noclegów, dobra obsługa, która pomogła nam w rozwiązaniu naszego problemu, bliskość Simply Market z bardzo dobrymi cenami produktów.

Negatywy: Rafal nie pozostawił(a) żadnego negatywnego komentarza.

74.3%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 100%
Lokalizacja - 80% Czystość - 60% Wartość - 100%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

typu 'City Break'
Zwiedzanie i kultura

04 czerwiec 2012 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Comfortable beds was an advantage. It's a good place for those who look for an overnight place. I spent there 3 nights with a friend of mine, but we only slept there and ate a breakfast in the kitchen which is quite full of smoke form cigarettes what can be disadvantage for non-smokers. Generally positive.

Negatywy: Klient nie pozostawił(a) żadnego negatywnego komentarza.

57.1%
Atmosfera - 40% Obsługa - 60% Wyposażenie - 20% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 60% Czystość - 40% Wartość - 100%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zwiedzanie i kultura

14 listopad 2011 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Price is good and it`s quite close to the city centre (20 minutes walking) and the bed was very comfortable.

Negatywy: The place is sleazy

91.4%
Atmosfera - 100% Obsługa - 100% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 100% Czystość - 80% Wartość - 100%

Opinie klientów

Z małżonkiem/partnerem

typu 'City Break'
Zakupy

14 październik 2011 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Na przełomie września i października 2011 wraz z żoną dwukrotnie korzystaliśmy z usług tego hostelu. Klimat iście studencki, czysto, obsługa pomocna, 20 min marszem od głównej stacji pociągów i autobusów, niedaleko bary, pizzerie a także tanie sklepy, w których można kupić produkty i samemu przygotować w tutejszej kuchni. Nie jest to hotel 5-cio gwiazdkowy, określenie 'studencki' wydaje się najbardziej właściwe, ale za takie pieniądze nie znajdziesz lepszego noclegu.

Negatywy: zaskoczyły mnie dodatkowe wydatki (2 euro za pościel, za noc, za głowę) lecz może była to moja wina - niedoczytanie informacji na stronie www. Płatność kartą możliwa, ale także za dodatkową (małą) opłatą. Pomimo wszystko polecam

48.6%
Atmosfera - 20% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 20%
Lokalizacja - 80% Czystość - 80% Wartość - 20%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

typu 'City Break'

07 październik 2011

Pozytywy: Expensive Crap

Negatywy: Nothing, everything was ugly

80.0%
Atmosfera - 100% Obsługa - 100% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 80% Czystość - 40% Wartość - 80%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Backpacking / rok przerwy
typu 'City Break'
Wydarzenia / festiwale
Imprezy/zycie nocne
Zwiedzanie i kultura

29 sierpień 2011 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Dobra atmosfera, mili ludzie.

Negatywy: Blisko do metra, możliwości korzystania z kuchnii.

65.7%
Atmosfera - 60% Obsługa - 100% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 60% Wartość - 60%

Konrad Wiater

Sam

Zwiedzanie i kultura

15 lipiec 2011 Konrad poleca tą lokalizację

Pozytywy: Cisza i spokoj w nocy

Negatywy: Nawet niezla lokalizacja

57.1%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 80% Czystość - 40% Wartość - 20%

Dominika Gawelczyk

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zakupy
Zwiedzanie i kultura

06 czerwiec 2011

Pozytywy: cięzko powiedzieć.

Negatywy: nic.

62.9%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 20%
Lokalizacja - 80% Czystość - 60% Wartość - 100%

Opinie klientów

Sam

Sport, przygoda lub aktywnosc na swiezym powietrzu

01 czerwiec 2011

Pozytywy: Blisko dworca

Negatywy: Blisko dworca

85.7%
Atmosfera - 100% Obsługa - 80% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 80% Czystość - 80% Wartość - 100%

Jaroslaw Pietrzak

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zwiedzanie i kultura

27 maj 2011 Jaroslaw poleca tą lokalizację

Pozytywy: _______________---

Negatywy: _____________

65.7%
Atmosfera - 60% Obsługa - 60% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 60% Wartość - 100%

Waldemar Kalczynski

Sam

Zwiedzanie i kultura

27 maj 2011 Waldemar poleca tą lokalizację

Pozytywy: hostel położony w nienajgorszej okolicy, chociaż są kłopoty z komunikacją. Dojście do dworca Milano Lambrate zajmuje ok. 20 minut. Zajmowany 10 osobowy pokój posiadał marmurowa podłogę, podobnie jak łazienka. Braki: tylko jedna szafa - nieduża nie pozwala na schowanie ubrań, czy innych rzeczy. Wszystko trzeba trzymać na łóżku. Brak krzeseł, czy choćby tylko taboretów. Kuchnia nienajgorsza, jest lodówka i kuchnia gazowa do gotowania. Łazienka wyposażona w umywalkę, sedes, bidet i wannę z prysznicem- oceniam pozytywnie. Łóżka wygodne i czysta pościel

Negatywy: Cena jest niezła, goście zajmujący pokoje byli w miarę sympatyczni. Jeśli miałbym wybrać powtórnie jakiś hostel, to chętnie bym się w nim ponownie zatrzymał. Pozytywne wrażenie. Gdyby jeszcze uzupełniono braki wymienione w poprzednim punkcie polecałbym to miejsce każdemu szukającemu w miarę taniego noclegu.

54.3%
Atmosfera - 20% Obsługa - 60% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 60% Czystość - 80% Wartość - 40%

Pawel Kuligowski

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

typu 'City Break'

16 maj 2011

Pozytywy: Lokalizacja w ładnej ulicy, w sumie niedaleko od Milano Centrale

Negatywy: This field does not make sense.

74.3%
Atmosfera - 60% Obsługa - 60% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 100%
Lokalizacja - 60% Czystość - 60% Wartość - 100%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Imprezy/zycie nocne
Zwiedzanie i kultura

03 maj 2011 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Mieszkaliśmy w pokoju 10-os., który jest typowo studencki. Można w nim spotkać ludzi z różnych stron świata, a także wyjść na party. Współlokatorzy są mili, przyjaźni i pomocni. Na samej górze jest kuchnia, w której można zrobić sobie posiłek (również na gorąco), a w porach wieczornych wypić coś mocniejszego z innymi współlokatorami.

Negatywy: Możliwość zostawienia bagażu po wymeldowaniu się i odebranie go o każdej porze.

80.0%
Atmosfera - 100% Obsługa - 100% Wyposażenie - 80% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 60% Czystość - 60% Wartość - 80%

Opinie klientów

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

Zwiedzanie i kultura

01 kwiecień 2011 Klient poleca tą lokalizację

Pozytywy: Miła atmosfera i przyjazna obsługa.

Negatywy: Fajna świetlica z zapleczem kuchennym na górze.

68.6%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 60%
Lokalizacja - 80% Czystość - 80% Wartość - 80%

Piotr Kaminski

Sam

Zwiedzanie i kultura

10 marzec 2011 Piotr poleca tą lokalizację

Pozytywy: dostęp

Negatywy: dostęp

34.3%
Atmosfera - 20% Obsługa - 60% Wyposażenie - 40% Bezpieczeństwo - 20%
Lokalizacja - 60% Czystość - 20% Wartość - 20%

Piotr Doman

Z małżonkiem/partnerem

Zwiedzanie i kultura
Praca/wolontariat

14 grudzień 2010

Pozytywy: Kompletnie nic,

Negatywy: NIC

71.4%
Atmosfera - 60% Obsługa - 80% Wyposażenie - 60% Bezpieczeństwo - 80%
Lokalizacja - 60% Czystość - 100% Wartość - 60%

Edyta Dlugosz

Ze znajomymi lub innymi podróżnymi

typu 'City Break'
Zwiedzanie i kultura

06 grudzień 2010 Edyta poleca tą lokalizację

Pozytywy: Czystość, miła obsługa, dobrym udogodnieniem jest kuchnia, wyposażona w kuchenke mikrofalowa, czajnik i lodówke. W kazdym pokoju łazienka. Ogromną wadą jest hałas. Wspólokatorzy nie dali spać przed 2 noce.

Negatywy: Czystość, miła obsługa, dobrym udogodnieniem jest kuchnia, wyposażona w kuchenke mikrofalowa, czajnik i lodówke. W kazdym pokoju łazienka. Ogromną wadą jest hałas. Wspólokatorzy nie dali spać przed 2 noce.


Wyświetl wszystkie hosteli w Mediolan
Wyświetl wszystkie hoteli w Mediolan